Keks makowy - placek z tradycją, idealny na święta, zasmakuje każdemu łasuchowi. Jest wilgotny i nafaszerowany bakaliami! Pyszota!
składniki:
Ciasto
250 g maku
200 g cukru
6 jaj
opakowanie cukru waniliowego
2 łyżki bułki tartej
łyżeczka proszku do pieczenia
po 5 dag migdałów, rodzynków, orzechów, suszonych moreli i daktyli
Lukier
150 g cukru
4 łyżki
1/4 łyżeczki octu 6-proc.
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















