Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Kilka dań z kartofelka

Patrząc z zewnątrz na niezwykłą popularność ziemniaka w naszym kraju można pomyśleć, że jesteśmy mistrzami w przygotowaniu dań z tego warzywa. Jak jest naprawdę, wie każdy z nas. Niemal wszyscy zdają też sobie sprawę, że niewiele energii potrzeba, by z tych bulw wyczarować coś niezwykłego.

Rozpocznijmy od wariacji na temat dania, które cieszy się sporą popularnością. Przygotujmy PLACKI ZIEMNIACZANE Z SEZAMEM W SOSIE SZCZYPIORKOWYM – ich niezwykłość powinna zaskoczyć domowników. Następne danie to typowo przednówkowy rarytas – ALZACKI PLACEK CEBULOWY może przyrządzić niemal każdy. Równie efektowna, i niezwykła w smaku jest TARTA ZIEMNIACZANA. Nie zapominajmy o zupach. Z wielu polskich przepisów polecimy ZUPĘ CHRZANOWO-ZIEMNIACZANĄ, której niezwykłość osiąga się w bardzo prosty sposób. Najbardziej swojski smak otrzymamy przygotowując ZIEMNIAKI PO CHŁOPSKU – mogą być one niezależnym daniem, jak i dodatkiem do najbardziej wykwintnych potraw, podobnie jak ZIEMNIAKI Z GROSZKIEM, czyli coś z kuchni indyjskiej, co jest w stanie przygotować każda gospodyni. Ostatnie dwa dania to propozycja z południa Europy. Polecamy gorąco greckie KOTLECIKI Z ZIEMNIAKÓW I FETY oraz WŁOSKĄ SAŁATKĘ ZIEMNIACZANĄ – czyli luksusowy smak południa w zasięgu ręki (i kieszeni) każdego Polaka.