Mają słodko- gorzki smak. Można je pałaszować solo, albo dodawać do sałatek, duszonego mięsa, surówek. Nie tracą wartości, a nawet je zyskują dzięki metodzie kiszenia. Bardzo przydatny przepis na kiszone cytryny!

składniki:
- 5 cytryn
- 3 łyżki soli morskiej
- 1 laska cynamonu
- 2 ziarenka pieprzu czarnego
- 2 liście laurowe
- oliwa
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














