Chyba nie ma domu, w którym nie robiło by się andruta a ile gospodyń tyle przepisów. Dzisiaj prosty i sprawdzony przez wiele osób przepis na klasycznego pischingera.
składniki:
- 5 kwadratowych wafli
- 250 g masła
- 4 łyżki kakao
- 1/2 szklanki mleka
- 1,5 szklanki mleka w proszku
- 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki kokosu
przyrządzanie:
Masło i mleko zagotować. Dodać kakao i cukier, wymieszać żeby nie było grudek. Dodać orzechy i mleko w proszku, dokładnie rozmieszać. Przestudzić i przekładać wafle cienką warstwą masy kakaowej. Ostatnią wierzchnią warstwę posypać kokosem. Całość owinąć folią spożywczą i obciążyć deseczką. Wstawić do lodówki.