Kluski śląskie lub inaczej kluski z dziurką, to danie, którego wręcz nie da sie nie lubić. Jest proste w wykonaniu i wymaga podstawowych składników. Oto nasz tradycyjny przepis na nie.
składniki:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 250 g mąki ziemniaczanej
- 60 dag pieczarek
- 2 średnie cebule
- ząbek czosnku
- mała śmietana
- mąka
- 2 łyżki masła
- tymianek
- pieprz czarny
- sól
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














