Lekkie mięsne danie. Warte wypróbowania!
składniki:
- 250 g drobno zmielonej karkówki lub łopatki wołowej
- 2 łyżki drobno posiekanej dymki ze szczypiorkiem
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- białko jajka
- łyżeczka maki ziemniaczanej
- łyżeczka świeżego drobno startego imbiru
- 30 ml sosu sojowego
- pół łyżeczki przyprawy chili
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Mięso połącz ze szczypiorkiem, natką pietruszki, białkiem, mąką, imbirem, sosem sojowym i chili.
- Dopraw sola i pieprzem. Dokładnie wyrób na gładka masę, uformuj nieduże kawałki.
- Ułóż je w naczyniu do gotowania na parze i gotuj 20 minut. Podczas gotowania 2-3 razy obróć kulki.
- Na talerzach polej np. sosem sojowym.