Kofta przypomina mięsne pulpety, ale tak naprawdę to serowe kulki. Każdy wegetarianin je uwielbia. Przedstawiamy wam najlepszy przepis.
składniki:
- 4 średniej wielkości ziemniaki
- 250 g chudego twarogu
- jajko
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- pół łyżeczki przyprawy garam masala
- 2-3 łyżki mąki
- bułka tarta
- olej do smażenia
przyrządzanie:
- Ugotowane ziemniaki studzimy i rozgniatamy. Dodajemy twaróg, jajko, przyprawy, mąkę i wszystko razem mieszamy. Dodajemy odpowiednią ilośc bułki tartej. Kulki można otoczyć tylko w mące albo w panierce z mąki, jajka i bułki tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















