Ciepłe, domowe kokosowe chai latte. Bez zbędnych dodatków. Zachęcamy do wypróbowania. Można się szybko uzależnić. 
 

składniki: 
Herbata chai
- 2 szklanki wody
- 3 czarne torebki herbaty
- 2 goździki
- 1 łyżeczka cynamonu mielonego
- 1/2 łyżeczki imbiru mielonego
- 2 ziarna kardamonu
- 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
- 2 ziarna czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 łyżeczki miodu
Chai Latte
- 125 ml (1/2 szklanki) herbaty Chai
- 175 ml (3/4 szklanki) mleka kokosowego
- miód do smaku
przyrządzanie:
- 
W dużym rondlu zagotować wodę, goździki, cynamon, imbir, kardamon, gałkę muszkatołową, czarny pieprz i wszystkie przyprawy, ciągle mieszając, aby wszystko się rozpuściło. Gotuj około 5 minut. 
- 
Po tym czasie dodaj torebki z herbatą, wanilię i słodzik i pozostaw do zaparzenia przez 15 minut. 
- 
Przecedź gotowy wywar przez sitko. Taki napar możesz przechowywać w lodówce do tygodnia. To baza wszelkiego rodzaju napojów typu Chai Latte. 
- 
Aby przygotować kokosową Chai Latte: przygotuj mleko kokosowe i 1/2 szklanki herbaty Chai, podgrzej i ubijaj, aż powstanie pianka. Przelej do wysokiej szklanki i posyp cynamonem. Możesz dosłodzić do smaku. 
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














