Oto nasz ulubiony deser! Prosty, oryginalny i przede wszystkim smaczny! Jak go zrobić? Oto dokładny przepis.
składniki:
Składniki suche:
- 300g mąki pszenneh
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szczypty sody
- 1/3 łyżeczki soli
- 3/4 szklanki cukru
Składniki mokre:
- 2 jajka
- 200ml mleka kokosowego
- 50g oleju kokosowego
- 1/3 szklanki mleka
Dodatkowo:
- kilkanaście mrożonych malin
przyrządzanie:
W misce wymieszać suche składniki.
W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko kokosowe, mleko i roztopiony, letni olej kokosowy. Mieszamy.
Następnie do składników suchych dodajemy składniki mokre i mieszamy.
Wymieszane ciasto nakładamy do formy wyłożonej papilotkami. Na wierzchu każdej wciskamy delikatnie po ok.3 zamrożone maliny. Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st.