Ciekawa sałatka- warto wypróbować.
składniki:
- 2 torebki ryżu
- brokuł
- papryka
- 3 ziemniaki
- 2 marchewki
- garść mrożonej fasoli szparagowej
- puszka kukurydzy
- cukinia
- olej
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Ryz ugotuj z odrobina soli. Odstaw aby ostygł.
- Ziemniaki i marchewkę obierz, umyj, pokrój w plasterki i wrzuć na rozgrzaną patelnię.
- Paprykę pokrój w cienkie paseczki, brokuł podziel na różyczki i przełóż na patelnię.
- Dodaj fasolę. Całość duś pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
- Kiedy warzywa trochę zmiękną, dodaj umytą, pokrojoną w plastry cukinię oraz odsączona kukurydzę.
- Wymieszaj, przykryj i duś, aż cukinia zmięknie.
- Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie, dodaj ryż. Dopraw solą i pieprzem.