Ciekawa sałatka- warto wypróbować.

składniki:
- 2 torebki ryżu
- brokuł
- papryka
- 3 ziemniaki
- 2 marchewki
- garść mrożonej fasoli szparagowej
- puszka kukurydzy
- cukinia
- olej
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Ryz ugotuj z odrobina soli. Odstaw aby ostygł.
- Ziemniaki i marchewkę obierz, umyj, pokrój w plasterki i wrzuć na rozgrzaną patelnię.
- Paprykę pokrój w cienkie paseczki, brokuł podziel na różyczki i przełóż na patelnię.
- Dodaj fasolę. Całość duś pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając.
- Kiedy warzywa trochę zmiękną, dodaj umytą, pokrojoną w plastry cukinię oraz odsączona kukurydzę.
- Wymieszaj, przykryj i duś, aż cukinia zmięknie.
- Gdy wszystkie warzywa będą już miękkie, dodaj ryż. Dopraw solą i pieprzem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














