Kompot na lepsze trawienie, który powinniśmy pić nie tylko od święta!
składniki: 
- 1 i 1/2 l wody
- 100 g suszonych jabłek
- 100 g suszonych gruszek
- 5-10 suszonych śliwek
- 5 łyżek cukru lub cukru waniliowego
- laska cynamonu
- 3-5 goździków
przyrządzanie:
- Aby wydobyć aromat suszonych owoców, warto je zalać ciepłą wodą i odstawić na kilka godzin(można na całą noc), następnie gotować w tej samej wodzie, w której się moczyły.
- Owoce włóż do garnka i zalej wodą.Postaw na ogniu i zagotuj.
Gdy zacznie się gotować zmniejsz ogień, dodaj cukier, goździki i cynamon. Gotuj na niewielkim ogniu przez ok. 30 minut. 
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















