Kompot z czerwonych porzeczek. Duża dawka witaminy C i pyszny smak w jednym!
składniki:
- 1 kg czerwonej porzeczki
- cukier wedle uznania
- 0,5 l wody
przyrządzanie:
Przebrane, umyte owoce wsyp do słoika. ( do połowy słoika)
Zagotuj wodę z cukrem, a następnie gorącym syropem zalej porzeczki.
Słój zamknij i wstaw do pasteryzacji.około 20 minut.
uwagi:
PRZEPIS POCHODZI Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL >>> KLIK >>> KLIK
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















