
Tradycyjny polski przysmak, bez którego nie może obejść się wigilijna kolacja... w nieco innej wersji
przepis z kuchni: polskiej
czas: 30 minut
liczba porcji: 6
składniki:
po 50 g suszonych śliwek, jabłek, gruszek
po pół szklanki rodzynek i suszonych moreli
kilka goździków
niewielki kawałek kory cynamonowej
otarta skórka z cytryny
kilka łyżek miodu
przyrządzanie:
Suszone owoce opłukać, zalaćlitrem wody. Dodać rodzynki i przyprawy i gotować prze ok. 20 minut. Wrzucić morele i skórkę cytrynową. Doprawić miodem i sokiem z cytryny.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













