Ciekawe kotleciki, warte wypróbowania.

składniki: 
- 25 dag płatków jęczmiennych
- 3 szklanki wody
- cebula smażona
- sól, pieprz
- 2 jajka
- 40 dag pieczarek
- olej
- sól, pieprz
- mąką pszenna i ziemniaczana
- śmietanka
przyrządzanie:
- Płatki jęczmienne ugotuj na wodzie z przyprawami przez ok. 10 minut.
- Następnie wystudź, dodaj resztę składników i dopraw.
- Uformuj kotleciki, obtocz je w bułce tartej i usmaż na oleju.
- Pieczarki obierz, wypłucz, pokrój i duś na oleju pod przykryciem.
- Dopraw do smaku. Następnie zagęść mąką pszenną i ziemniaczaną a na koniec dodaj trochę śmietanki.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














