Wystarczy puszka tuńczyka, kilka skromnych dodatków, które masz w domu i pyszne kotleciki z tuńczyka gotowe. Smak nie do podrobienia!

składniki:
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 1 jajko
- bułka tarta
- koperek
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Tuńczyka rozdrobnij widelcem. dodaj jajko, sól, posiekany koperek lub inną zieleninę i wymieszaj.
- Dodaj tyle bułki tartej, aby powstała dosyć gęsta papka.
- Formuj niewielkie okrągłe kotleciki i smaż je na złoto, na rozgrzanym oleju.
- Podawaj z surówką, ryżem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














