Kotlet de volaille, znany też jako chicken kiev to nasz przysmak narodowy od X lat! Nie ma się co dziwić! Rozpływający się w ustach kurczak plus serowe nadzienie to kombinacja idealna.
[caption id="attachment_217778" align="aligncenter" width="2033"]
This photo is from my book 101 Chicken recipes availabe at http://culinarygeek.net/101.html[/caption]
składniki:
- 2 filety z kurczaka
- 2 łyżki masła
- 4 plasterki sera
- 2 plasterki szynki
- paniera: mąka, jajko,bułka tarta
- olej do smażenia
- pieprz, sól
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














