- 1 kg mrożonych filetów z ryby morskiej
- 1 opakowanie mrożonej papryki
- 2 czerstwe bułeczki
- 2 cebule
- 4 jajka
- sok z 1/2 cytryny
- tarta bułka
- słodka mielona papryka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Obrane cebule posiekać, przelać na sicie wrzącą wodą, ostudzić. Mrożone warzywa podlać kilkoma łyżkami gorącej wody, gotować pod przykryciem przez 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem oraz mieloną papryką. Filety rybne skropić sokiem z cytryny, zostawić do rozmrożenia. 2 jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać. Bułki namoczyć w gorącej wodzie, odcisnąć. Filety zemleć razem z bułką. Wymieszać z cebulą, ugotowanymi jajkami i jednym surowym. Masę dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Masę rozwałkować, wyłożyć na nią paprykę. Zwinąć w roladę, pokroić w grube plastry. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron po 3-4 minuty.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













