Kotleciki ryżowe to zdrowsza wersja mielonych. W ten sposób przygotujesz zdrowy i tani obiad!
składniki:
- 1 woreczek ryżu
- szynka
- 3 jajka
- ser żółty
- bułka tarta
- koperek
- olej
przyrządzanie:
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ugotuj 3 jaja na twardo. Jedno jajo zostaw surowe, posłuży jako spoiwo do kotlecików.
Gdy jaja się ugotują pokrój je w kosteczkę. Umieść w misce i dodaj ryż, pokrojony ser, szynkę (około garści sera i szynki) Do tych składników dodaj surowe jajo i wszystko solidnie przemieszaj. Możesz również dodać nieco drobno pokrojonej zieleniny, i łyżkę bułki tartej. Z tej masy ulep kotleciki według uznania, mogą być małe, duże, płaskie. Jakie lubisz. Zasyp je w bułce tartej i smaż na oleju na złoto.