Zdrowych przepisów nigdy za wiele. Jeśli masz w domu puszkę fasoli to już wiesz co można z niej przygotować. Takie kotleciki pokocha cała rodzina. Nikt nie uwierzy, że nie są zrobione z mięsa - ponieważ smak fasoli i przyprawy dają magiczny efekt. Zaserwuj sobie coś wegetariańskiego - wyjdziesz na tym bardzo dobrze!
składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- 2 małe ziemniaki
- cebiulka
- słodka i ostra papryczka w proszku
- 1 łyżeczka oleju
- 3 łyżki mąki
- oregano
- bazylia
- pieprz
- sól
przyrządzanie:
- Fasolę rozgniatamy i solimy.
- Ziemniaki gotujemy do miękkości i rozgniatamy.
- Cebulę kroimy i smażymy na oleju.
- Do wszystkich składników dodajemy sproszkowaną słodką i ostrą papryką, oregano, bazylię, sól i pieprz.
- Formujemy małe kotleciki, które obtaczamy w mące.
- Smażymy na odrobinie oleju do zarumienienia.