Ciekawy pomysł na podanie mięsa z kurczaka.
składniki:
- pierś z kurczaka
- 20 dag pieczarek
- cebula
- ząbek czosnku
- jajko
- 2 plastry wędzonego boczku
- 10 dag sera żółtego
- łyżka bułki tartej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- sól, pieprz
- czerwona papryka
przyrządzanie:
- Pieczarki, cebulę, czosnek i boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
- Pierś kurczaka pokrój w kostkę.
- W osobnym naczyniu zmieszaj podsmażone na patelni składniki z piersią kurczaka, bułką tartą, jajkiem, mąką ziemniaczaną i serem żółtym.
- Dopraw solą, pieprzem i czerwoną papryką.
- Z masy uformuj kotleciki i smaż je na rozgrzanym tłuszczu aż do zarumienienia.