Krem z brokuła w towarzystwie sera gorgonzola. Bardzo wyrafinowana propozycja dla smakoszy kuchni włoskiej. 
 

składniki: 
- 1 brokuł
- 50 g sera gorgonzola
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz
- świeżo zmielony
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- Brokuła opłucz, odetnij różyczki
- Włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj.
- Gotuj do miękkości.
- Odcedź brokuła, przełóż do garnka, dolej 3 szklanki rosołu lub wody, tylko zagotuj.
- Dodaj ser gorgonzola (bez skórki) natkę pietruszki, pieprz.
- Wszystko zmiksuj na gładki krem. Ewentualnie dopraw.
- Podawaj na gorąco, skrop oliwą z oliwek i posyp natką lub grzankami.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














