Może być samodzielnym deserem albo dodatkiem do ciast, ciasteczek, ptysiów!

składniki:
25 dag Maestry do kremów
½ szklanki cukru pudru
½ opakowania budyniu waniliowego bez cukru
15 dag zmielonych orzechów włoskich
przyrządzanie:
Ugotować pół porcji budyniu i ostudzić. Margarynę Maestra zmiksować z cukrem pudrem. Do masy dodawać po łyżce zimnego budyniu, cały czas miksować. Na koniec dodać mielone orzechy i dokładnie wymieszać.
ZOBACZ TEŻ: Wilgotne ciasto piernikowe
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














