Kremowa pasta z makreli ni dodatków. Idealna do pieczywa.

składniki:
- 150 g wędzonej makreli
- 2 łyżki śmietany 18 %
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- ogórek kiszony
- pieprz, sól
przyrządzanie:
- Z makreli usnąć ości, skórę
- Zmiksuj rybę ze śmietaną i sokiem z cytryny
- Ogórka drobno pokroić
- Wymieszać wszystko z makrelą, dodać pieprz, sól
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














