Uniwersalny i sprawdzony przepis na krem kawowy. Idealny do przełożenia tortu, ozdoby ciast, ciasteczek, albo jako wkład do tortu bezowego.

składniki:
- 1 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 250 g mascarpone
- niepełna szklanka śmietanki 30%
- 3 łyżki cukru pudru
przyrządzanie:
- Kawę zaparzyć w 2 łyżkach wrzącej wody, wymieszać.
- Odstawić do całkowitego ostudzenia! Napar powinien być zimny!
- Mascarpone, kremówkę, cukier ubijać przez 4 minuty, nie więcej!
- Dodać powoli kawę i zmiksować tylko do połączenia się składników
- Z podanych składników wychodzi masa do posmarowania biszkoptu z małej keksóweczki
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














