Krem ziemniaczano-koperkowy z dodatkiem jajka to pyszna, lekka i delikatna zupa. Możesz dodać do niej grzanki czosnkowe, ryż lub makaron. Poznaj nasz przepis na krem z koperku!
składniki:
NA BULION (1 litr)
- 2 marchewki, seler, pietruszka, 5 średnich ziemniaków.
- sól
- pieprz
- Duży pęczek koperku
- ok 200 g śmietany 12%
- Cebula
- łyżka masła
- pieprz
- sól
- jajka
przyrządzanie:
- Z warzyw przygotować 1 litr bulionu. Warzywa obrać, dodać do wody i gotować. Bulion będzie gotowy w momencie gdy ziemniaki będą miękkie.
- Na patelni rozpuścić łyżkę masła i podsmażyć posiekaną cebulę. Dodać do bulionu.
- Koperek pokroić i dodać do bulionu.
- Wszystko zblendować, doprawić do smaku i dodać śmietankę.
- Podawać z jajkiem
ZOBACZ: Klasyczne ciasto brownie
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















