Oto pomysł na prosty i nietypowy deser. Krem mascarpone z dodatkiem kawałków czekolady i pomarańczowym aromatem. Skusicie się?
składniki:
- 2 pomarańcze
- 200 g serka mascarpone
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki likieru pomarańczowego
- 20 g posiekanej czekolady
przyrządzanie:
1. Wyciskamy sok z jednej pomarańczy i wlewamy do miksera.
2. Dodajemy serek mascarpone, cukier i likier pomarańczowy.
3. Miksujemy tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści.
4. Z drugiej pomarańczy odkrawamy ostrym nożem skórkę i kroimy owoc na kawałki.
5. Dodajemy do gotowego kremu i mieszamy.
6. Wrzucamy posiekaną czekoladę i przekładamy do pucharków. Ozdabiamy kawałkami pomarańczy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














