Wykonanie tego przepisu kulinarnego na krem z pomidorów nie sprawi Ci większych kłopotów. Sprawdź sama.
Składniki przepisu kulinarnego:
- 800 g pomidorów
- 1l bulionu
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 160 ml śmietany
- 1 marchewka
- sok z cytryny
- cukier
- sól, pieprz
- 1 łyżka posiekanej
- natki pietruszki
Wykonanie przepisu kulinarnego:
- Cebulę obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na oliwie. Marchewkę obrać i opłukać, pokroić na kawałki, dodać z marchewką do cebuli, dusić 10 minut. Poleczyć z bulionem, przecierem i gotować 20 minut.
- Zupę zmiksować i przetrzeć, dodać śmietanę, doprawić solą , cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotować ubijając 5 minut. Podawać posypaną natką, z groszkiem ptysiowym lub lanymi kluskami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













