Wiemy, że nie każdy przepada za szpinakiem, ale w takiej postaci to prawdziwe niebo w gębie. Zupa jest aksamitna, syci, bogata w witaminy i ważne minerały, a do tego jest dietetyczna i niezwykle zdrowa! Może warto wypróbować naszą zieloną propozycję tej wiosny?
składniki:
- 0,7 l bulionu warzywnego
- 300 g świeżego szpinaku baby
- 2 średniej wielkości ziemniaki
- 3 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 125 g serka ricotta
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz do smaku oraz szczypta mielonej gałki muszkatołowej
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















