Kremowa zupa przygotowana ze świeżych jarzyn jest niesamowicie zdrowa i sycąca!

składniki:
1 cebula,
1 ząbek czosnku,
2 ziemniaki
2 marchewki,
1 korzeń pietruszki,
1 mały seler,
1 szklanka posiekanej kapusty pekińskiej,
2 łyżeczki soku z cytryny,
2 łyżki świeżego koperku
2 liście laurowe,
3 kuleczki ziela angielskiego,
1 łyżeczka otartego lubczyku,
sól i pieprz.
przyrządzanie:
- Warzywa pokroić w kostkę, włożyć do garnka i poddusić na oliwie z kilkoma łyżkami wody.
- W tym czasie obrać i pokroić w kostkę ziemniaki, włożyć do garnka wraz z kapustą i zalać wszystko 1 litrem wrzącej wody.
- Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
- Wyjąć liść laurowy i ziele, całość zmiksować na gładki krem.