Kremowa zupa z cukinii z dodatkiem jogurtu naturalnego.

składniki:
- 1 litr bulionu z warzyw
- 2 średnie cukinie
- 1 duży ziemniak
- 1 korzeń pietruszki
- sól
- pieprz
- odrobina kurkumy
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- ser feta do posypania gotowej zupy
przyrządzanie:
- Cukinię obrać, pokroić w kostkę.
- Cebulę zeszklić na oliwie z oliwek w rondlu, dodać zmiażdżony czosnek oraz cukinię i smażyć przez kilka minut. Zalać wrzącym bulionem.
- Obrać ziemniaki, pietruszkę, dodać do gotującej się zupy.
- Całość gotować około 15 minut, aż warzywa będą miękkie.
- Dodać kurkumę, pieprz, sól, jogurt naturalny.
- Wszystko zmiksować na gładki krem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














