Kremowa, bardzo aromatyczna i pyszna zupka z kukurydzy. Uwielbiamy za kolor i pożywność. Jeśli lubicie proste zupy to ten przepis spodoba się Wam!

składniki:
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka kurkumy
- pół litra rosołu
- 3 kolby kukurydzy
- 3 ziemniaki
- 1 łyżka masła
- szczypta imbiru z proszku
- puszka mleczka kokosowego
- 1 łyżka soku z cytryny
przyrządzanie:
- Ziemniaki obrać
- Kukurydzę obrać i ugotować
- Odciąć ziarna z ugotowanej kukurydzy
-
W garnku o grubym dnie rozgrzać masło. Wrzucić sproszkowany imbir, paprykę, kurkumę
- Następnie dorzucić ziemniaki i smażyć przez chwilę.
- Zalać rosołem
- Dorzucić kukurydzę
- Przykryć i gotować przez 15 minut
- Zmiksować na gładki mus
- Wlać mleczko kokosowe
- Zagotowac
- Doprawić sola, pieprzem i sokiem z cytrynki
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














