Deser z kategorii tych awaryjnych. Zaledwie 4 składniki! Goście już nigdy cię nie zaskoczą! 
 

składniki: 
- kubeczek mascarpone
- kubeczek śmietany 30 %
- garść sezonowych owoców, u nas maliny
- cukier puder do smaku
przyrządzanie:
- Wszystkie składniki powinny być schłodzone
- Ubij kremówkę, dodaj do niej około 2 łyżki cukru pudru
- Powoli dodawaj mascarpone, ubij już ręcznie
- Na dno wysokiej szklanki nasyp nieco owoców, zalej musem śmietanowym
- Powtórz czynność 3 razy
- Udekoruj według upodobań
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














