Ciekawa wersja grillowanych krewetek - tym razem w sezamie i z dodatkiem sosu sojowego.
składniki:
- krewetek
- olej kokosowy
- łyżka sosu sojowego
- białko
- 50 g sezamu
przyrządzanie:
Krewetki przelewamy na sicie wrzątkiem. Łyżkę oleju kokosowego mieszamy z sosem sojowym, smarujemy krewetki, odstawiamy na kwadrans. Białko lekko roztrzepujemy, krewetki obtaczamy najpierw w białku, a potem w sezamie. Olej kokosowy rozgrzewamy w woku, smażymy krewetki na złoto.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















