- 2 łyżki oleju
- 2 cebule dymki drobno posiekane
- 1 szklanka małych krewetek
- 280 ml odsączonych pieczarek z puszki
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 szklanki ugotowanego ryżu
- sól
- pieprz
- 1 jajko
W rondlu rozgrzać olej i smażyć cebulkę i krewetki przez 3 minuty. Dodać pieczarki, sos sojowy i ryż. Przyprawić solą i pieprzem i smażyć przez 5 minut. Polać roztrzepanym jajkiem i smażyć przez 4 minuty ciągle mieszając.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













