- 450 g mielonej cielęciny
- sól
- pieprz
- 1 bułka
- 1/4 szklanki keczupu
- 1/2 łyżeczki chili
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
W dużej misce połączyć cielęcinę, miękisz bułki, keczup, oraz przyprawy i uformować małe kotlety. Na patelni rozgrzać olej, roztopić masło i smażyć krokiety, zdjąć z ognia i trzymać w cieple. Na tej samej patelni odsmażyć ryż na oleju i dodać soli do smaku. Ułożyć krokiety na półmisku na małych porcjach ryżu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













