Potrawa bardzo uniwersalna, pasująca do masy innych dań. Np. krokiety z pieczarkami są idealnym dodatkiem do barszczu czerwonego, podawanego na wigilijnym stole. Natomiast idealnie smakują również same.
Składniki:
- 12 naleśników
- 400 g farszu
- 2 jajka
- 160 g tartej bułki
- 4 łyżki tłuszczu do smażenia
Przygotowanie:
Naleśniki posmarować farszem i składać w chusteczkę lub krokiety.
Naleśniki obtoczyć w jajkach roztrzepanych z 1 łyżką wody i tartej bułce. Smażyć na tłuszczu na małym ogniu, aż zrumienią się ze wszystkich stron. Podawać na przystawkę. Jeżeli krokiety mają być podane jako dodatek do zupy, to wystarczy podać 1 lub 2 krokiety na osobę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













