Przepis na krokiety z przepysznym farszem, szpinakowo- pieczarkowym.

składniki:
- ciasto na naleśniki
- 1 opakowanie świeżego szpinaku
- 1 kostka białego sera twarogowego
- 1 szklanka usmażonych pieczarek
- łyżka ketchupu
- łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- suszone zioła
przyrządzanie:
- Usmażyć 15 naleśników, z ulubionego przepisu. Polecamy ten przepis>>>>klik>>>>>
- Szpinak umyć, posiekać na drobno, udusić na 1 łyżce oleju.
- Dorzucić resztę składników na farsz, podsmażyć przez chwilę.
- Dodać ketchup i koncentrat, przyprawić.
- Smażyć jeszcze 2 minuty, odstawić do wystudzenia.
- Dodać jedno jajko wymieszać.
- Farszem nakładać naleśniki i zwijać.
- Namoczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju, na złoto.
- Podawać z sałatką
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














