Kruche mięso królika to idealny pomysł na obiad. W połączeniu z białym winem i kremowym sosem smakuje wybornie. Zapraszamy do wypróbowania naszego królika w sosie musztardowym.
składniki:
- 1 tuszka królika
- sól
- 4 łyżki masła
- 2 szalotki
- 100 ml białego wina
- 100 ml wody
- 100 ml musztardy Dijon
- 1 łyżeczka tymianku
- 100 ml kremówki
- 4 łyżki siekanej natki pietruszki
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















