Ciastka bez cukru, tłuszczu i mąki pszennej. Zdrowsza wersja twojego ulubionego deseru. Migdały nadają zdecydowany i niepowtarzalny smak. Robi się prosto, a ciastka znikają z kuchni w mgnieniu oka!
składniki:
- 200g migdałów blanszowanych
- 100g mąki kukurydzianej
- 150g cukru pudru
- 3 białka
przyrządzanie:
Migdały mielimy np. w młynku do kawy. Tak samo puder.
Sypkie mieszamy razem i dodajemy białka nieubite. Masa powinna być zwarta, aby można było ją lepić w dłoniach.
Gotową wstawiamy do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni. Masę wyjmujemy i formujemy ciasteczka.
Pieczemy przez około 30 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy ciasteczka płatkami migdałowymi.
ZOBACZ TEŻ: Wilgotne ciasto piernikowe