Idealne do zup lub jako przekąska. Kruche paluszki można także posypać serem. Będą wtedy idealne!

składniki:
- 75 g stopionego masła
- 280 g mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru
- 1,5 łyżeczki soli
- 225 ml mleka
przyrządzanie:
- W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Dodać mleko
- Wyrobić i rozwałkować na prostokąty. Zakrecić tak jak na zdjęciu.
- Każdy paseczek obtoczyć w stopionym maśle.
- Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15-20 minut w 220 stopniach.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














