Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Udka z kurczaka- 8 aromatycznych przepisów

Udka z kurczaka- 8 aromatycznych przepisów

CIASTO CZEKOLADOWE- 8 najlepszych przepisów

CIASTO CZEKOLADOWE- 8 najlepszych przepisów

Lody truskawkowe- łatwy przepis

Lody truskawkowe- łatwy przepis

ŻURAWINA- 6 faktów, które cię zainteresują!

ŻURAWINA- 6 faktów, które cię zainteresują!

Zapiekanka z porem i cukinią- prosty przepis

Zapiekanka z porem i cukinią- prosty przepis

Dip z buraków idealny do chipsów, paluszków, krakersów

Dip z buraków idealny do chipsów, paluszków, krakersów

Koktajl malinowy z pomarańczami

Koktajl malinowy z pomarańczami

Lody czekoladowe- prosty przepis

Lody czekoladowe- prosty przepis

Kotleciki z tuńczyka- prosty przepis

Kotleciki z tuńczyka- prosty przepis

Przelicznik kuchenny: 1 szklanka

Przelicznik kuchenny: 1 szklanka

Jak podgrzewać potrawy w mikrofalówce? 3 ważne rady

Jak podgrzewać potrawy w mikrofalówce? 3 ważne rady

3 najpopularniejsze rodzaje kawy

3 najpopularniejsze rodzaje kawy

Czego nie powinien zawierać SER ŻÓŁTY?

Czego nie powinien zawierać SER ŻÓŁTY?

Orzeźwiający napój kiwi

Orzeźwiający napój kiwi

10 produktów, które można grillować!

10 produktów, które można grillować!

8 owoców, które najlepiej nawodnią twój organizm!

8 owoców, które najlepiej nawodnią twój organizm!

Kto nie powinien jeść RABARBARU?

Rabarbar jest smaczny, ma wiele składników odżywczych, ale również kwas szczawiowy, który może być niekorzystny dla nerek. Sprawdź kto powinien go unikać! 

 

  • Surowy rabarbar zawiera szkodliwe kwasy szczawiowe. Nadmiar tych kwasów może osłabiać kości, zęby ponieważ wiążą one wapń. Niestety organizm ludzki nie rozkłada tych kwasów. Jeśli do nerek dostanie się ich zbyt dużo, mogą odkładać się kamienie nerkowe. Kto zatem powinien unikać spożywania rabarbaru? Czytaj dalej>>>>

 

CZYTAJ DALEJ >>>>>>>>>>>