Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kurczak w płatkach

Kurczak w płatkach

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

8 inspiracji na serwowanie warzywnych soków

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

JAPOŃSKIE ŚNIADANIE: 10 rzeczy, które Japończycy kochają jeść rano

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Kokosowa pianka kawowa czyli słynne ,,Whipped Coffee”

Chlebowe knedle

Chlebowe knedle

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Naleśniki ze szpinakiem i łososiem

Pasta z bakłażana

Pasta z bakłażana

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Zupa z pieczonego bakłażana z makaronem

Deser z kiwi

Deser z kiwi

Gruszki z czekoladą

Gruszki z czekoladą

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

WŁOSKIE ŚNIADANIE- 10 potraw, które Włosi kochają jeść rano!

DZIEŃ MAMY: 10 ciast i ciasteczek, które możesz upiec dla mamy

DZIEŃ MAMY: 10 ciast i ciasteczek, które możesz upiec dla mamy

Pieczony bakłażan

Pieczony bakłażan

Proste ciasto: ,,Uśmiech teściowej”

Proste ciasto: ,,Uśmiech teściowej”

Ryż z jabłkami pod chmurką

Ryż z jabłkami pod chmurką

Kto nie powinien jeść RABARBARU?

Rabarbar jest smaczny, ma wiele składników odżywczych, ale również kwas szczawiowy, który może być niekorzystny dla nerek. Sprawdź kto powinien go unikać! 

 

  • Surowy rabarbar zawiera szkodliwe kwasy szczawiowe. Nadmiar tych kwasów może osłabiać kości, zęby ponieważ wiążą one wapń. Niestety organizm ludzki nie rozkłada tych kwasów. Jeśli do nerek dostanie się ich zbyt dużo, mogą odkładać się kamienie nerkowe. Kto zatem powinien unikać spożywania rabarbaru? Czytaj dalej>>>>

 

CZYTAJ DALEJ >>>>>>>>>>>