Prosty i dobry dodatek do obiadu. Tani w wykonaniu i szybki do przygotowania. 

składniki: 
- ZIEMNIAKI
- MASŁO
- CZOSNEK
- ZIOŁA
- PRZYPRAWY
przyrządzanie:
ZIEMNIAKI GOTUJEMY W WODZIE PRZEZ OKOŁO 7 MINUT. ODTSAWIAMY DO WYSTYGNIĘCIA.
W TYM CZASIE NA PATELNI ROZTAPIAMY MASŁO I DODAJEMY 4 ZĄBKI CZOSNKU Z PRASKI
ZIEMNIAKI KROIMY W PLASTRY, DODAJEMY NA PATELNIĘ, A NASTĘPNIE DODAJEMY ULUBIONE PRZYPRAWY, ZIOŁA
MOŻEMY SMAŻYĆ PRZEZ KOLEJNE KILKANAŚCIE MINUT, AŻ TALARKI UZYSKAJĄ CHRUPKĄ KONSYSTENCJĘ LUB WŁOŻYĆ JE DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO NA 180 STOPNI I PIEC PRZEZ 15 MINUT.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














