W Indiach wszystko jest trzy razy bardziej intensywne - kolor, smak, zapach. By przekonać się jak smakują tamtejsze dania wcale nie trzeba wybierać się kilka tysięcy kilometów stąd. wystarczy dobrze pogłówkować.
Przygotowania możemy zacząć od BUŁECZEK POORI, do których podać możemy RAITAS, czyli indyjskie dipy. Serwować możemy je także do wielu innych dań, także tych spoza kuchni azjatyckiej.
Jeśli to nam zasmakowało, sięgnijmy po INDYJSKĄ SAŁATKĘ Z MANGO oraz JAJKA W TUŃCZYKOWEJ SKORUPIE. Kontynuując festiwal dań, które można przygotować w domu polecimy KUKURYDZĘ Z KALAFIOREM PO INDYJSKU, a także niezwykłe CURRY ZE SZPINAKU i SERA. By przekonać się zaś jak niedaleko nam od osiągnięcia egzotycznego smaku przygotujmy OMLET MASALA.
Trochę zachodu może nas kosztować zdobycie okry, ale jeśli to się uda przygotujmy ją W JOGURCIE – satysfakcja z otrzymanego efektu będzie ogromna.
I nie zapominajmy o słodkościach. Zarówno indyjskie NALEŚNIKI Z OWOCAMI, jak i CIASTECZKA MIGDAŁOWE będą długo cieszyć nasze podniebienia.
Smacznego!