Rafaello, które znajdziemy na sklepowych półkach, jest niezwykle delikatne i oryginalne w swoim smaku. Niejeden z nas zastanawiał się, czy jest przepis na te cudowne kuleczki. Jak się okazuje, KUKINGO podaje nam wręcz doskonałą recepturę na ten deser. Oto on.
składniki:
- 3/4 szklanki wiórków kokosowych do masy
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych do obtoczenia kulek
- 50 g masła
- 25 g cukru pudru
- biała czekolada
- około 20 migdałów
przyrządzanie:
Migdały włóż do miski zalej gorącą wodą, odczekaj około 5 minut, obierz ze skórki.
Czekoladę połam na małe kawałeczki i rozpuść w kąpieli wodnej.
Mikserem utrzyj miękkie masło z cukrem pudrem, dodaj powoli roztopioną czekoladę cały czas mieszkając.
Wsyp do masy wiórka kokosowe i za pomocą łyżki delikatnie mieszaj.
Masę włóż do lodówki na 30 minut.
Następnie formuj małe kuleczki, w środku umieść migdała i obtocz w kokosie.
WIĘCEJ O TYM PRZEPISIE, ORAZ PRZYDATNE WSKAZÓWKI ZNAJDZIESZ TUTAJ
WIĘCEJ TAKICH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ NA KUKINGO.
POLUB KUKINGO!