Nie ma to jak dobre szaszłyki. Warto pamiętać, że by kijki nam się nie spaliły, warto je przedtem pomoczyć co najmniej godzinę w wodzie – nad ciepłem będą oddawać wilgoć, nie będą zaś się palić. Co możemy przygotować? W zasadzie ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
Jaja na Wielkanoc
Kiełbasy, szynki, tłusty barszcz – ależ to wszystko niezdrowe. A przecież podczas świąt Wielkanocnych można jeść dania nie tylko nawiązujące do tradycji, ale zarazem nie wywołujące tak złych skutków dla poziomu naszej wagi i cholesterolu. Nawet, jeśli mamy zamiar jeść ...
Delektuj się pączkami!
W Tłusty czwartek nie liczymy kalorii, zapominamy o dietach i dajemy się porwać kulinarnemu szaleństwu. Bez umiaru delektujemy się pączkami i faworkami, by należycie pożegnać karnawał. Jeśli nigdy nie próbowałaś usmażyć pączków samodzielnie, tym razem sięgnij po sprawdzony przepis. Puszyste ...
Trzy odsłony czekoladowego smaku
Czekolada należy do naszych ulubionych przysmaków. Kojarzy się z przyjemnością, rozpływającą się w ustach słodyczą, która poprawia humor i dodaje energii. Jak nie zakochać się w smaku, który sprawia, że czujemy się szczęśliwi? Nic dziwnego, że producenci tak chętnie oferują ...
Ser, serek, sereczek…
Zacznij od rzadko spotykanego, ale za to zaskakująco aromatycznego SMAŻONEGO SERA MANCHEGO. Później przygotuj SAŁATKĘ Z GRAPEFRUITA, AWOKADO I SERA. Z dań głównych do wyboru masz kilkadziesiąt propozycji. My wybraliśmy zaledwie kilka z nich. Za pierwszym razem spróbuj ZAPIEKANKĘ Z ...
Gorące drinki na rozgrzewkę
Zacznijmy od klasyki, czyli GRZANEGO PIWA. Potem odmieńmy go nieco i przygotujmy w wersji Z POMARAŃCZAMI i RODZYNKAMI. Jeśli natomiast wracacie z nart i macie ochotę na coś, co zadziała natychmiast, sięgnijcie po SKI BUNNY. Uważajcie jednak, bo zaraz po ...
Hendrick’s – wyjątkowy gin dla wyjątkowych osób
Najlepszy gin na świecie, zdaniem The Wall Street Journal, a zarazem najbardziej nietypowy. Jego historia pełna jest zaskakujących zdarzeń, proces produkcji nie ma sobie podobnych, a wyjątkowo złożony bukiet smakowy zaskakuje niepowtarzalnymi doznaniami. Zapraszamy do niesamowitego świata marki Hendrick’s! Pierwszą ...
Nie ma CIN CIN bez CIN&CIN! – limitowana edycja CIN&CIN Spumante Bianco już od listopada w sprzedaży!
CIN&CIN SPUMANTE BIANCO Semi Dolce w nowej, jeszcze bardziej eleganckiej odsłonie inauguruje sezon win musujących. Designerska edycja bestsellera CIN&CIN to propozycja dla silnych, niezależnych kobiet ceniących piękne detale i włoski, zmysłowy styl. W tym roku CIN&CIN SPUMANTE BIANCO będzie uwodzić ...
Bez śledzia nie ma świąt
Ryby to obowiązkowy punkt wigilijnego menu. Oprócz karpi, pstrągów, podajmy też śledzie, idealne jako przekąska, przystawka, a w niektórych przypadkach nawet danie główne. Znane dobrze ROLMOPSY polecamy przygotować na szwedzką modłę. Blisko Bałtyku znajdziemy Kaszuby – nie dziwi więc, że ...
Okruchy prozy – czyli lektura do rogalika. Kampania czytelnicza z Piekarnią Szwajcarską.
W połowie października w sklepach firmowych Piekarni Szwajcarskiej na papierowych opakowaniach pojawiły się „okruchy prozy”. Na torebkach znajdują się fragmenty prozy pisarzy niemieckojęzycznych. Akcja ma na celu promocję portalu poświęconego literaturze niemieckiego obszaru językowego – literatur.pl. Literatur.pl to portal, który ...