Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Kulinarne ciekawostki

Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych

Co to jest – małe, zielone i jest pyszne?

Co to jest – małe, zielone i jest pyszne?

Tytułem wstępu powiedzmy, że awokado nie jest hodowane w Polsce. Jak większość najsmaczniejszych zimowych przysmaków przywędrowało do nas z basenu Morza Śródziemnego, choć jego ojczyzną jest Ameryka Środkowa, na co dowodem jest jego gigantyczna popularność w Meksyku, gdzie jest jednym ...

Więcej

Ciepła zupa na zimne popołudnie

Ciepła zupa na zimne popołudnie

Mało jest krajów w Europie, gdzie jedzenie zupy stało się taką codziennością jak w Polsce. Dla niektórych jedzenie jej to już nie przyjemność, a jeszcze jeden “kulinarny obowiązek”. O jakże biedni są Ci, którzy ślęczą z bólem nad jedzonymi po ...

Więcej

Karnawałowe przyjęcie

Karnawałowe przyjęcie

Często korci nas przygotowanie imprezki, ale poddajemy się na etapie skonstruowania menu. Co zrobić, by gości przyjąć smacznie, godnie, (w miarę) tanio, a zarazem tak, byśmy nie musieli w kuchni spędzić kilku dni? Oto propozycje sprawdzonych i oryginalnych dań serwowanych ...

Więcej

Smacznych Świąt!!!

Smacznych Świąt!!!

Tradycja nakazuje, by wigilijna wieczerza składała się z darów pola, lasu i wody. A to przecież daje nieograniczone wprost możliwości. Będąc w zgodzie z kultywowanymi od pokoleń zasadami, można przygotować niezapomnianą dla wszystkich ucztę.Wigilijny maraton potraw zacznijmy od śledzi: klasycznie ...

Więcej

Listopad miesiącem dyni

Listopad miesiącem dyni

Obiad z dynią warto rozpocząć od SMAŻONYCH PLASTRÓW prostej, ale jakże atrakcyjnej przystawki lub od CURRY Z DYNI, ktorego smak zaskoczy nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Zaraz potem serwować możemy opartą na przepisach kuchni arabskiej aromatyczną i pikantną ZUPĘ Z DYNI. Jako ...

Więcej

Tam, gdzie papryka jest najlepsza

Tam, gdzie papryka jest najlepsza

Zamiłowanie do kwaśnej śmietany i wszelkiego rodzaju klusek to wyraźne wpływy Czechów i Słowaków. Rozliczne, specyficzne dania mięsne wywodzą się z kuchni żydowskiej, zaś „sztandarowe” węgierskie warzywo przywędrowało wraz z Turkami. Dzięki temu kuchnia węgierska jest bardzo interesująca, choć nie ...

Więcej

Cukinia, czyli z jesiennego rogu obfitości

Cukinia, czyli z jesiennego rogu obfitości

Cukinia może być wykorzystywana jako dodatek lub podstawowy składnik w wielu interesujących potrawach. Na początek polecamy drobną przystawkę – smażoną cukinię z orzeszkami piniowymi. Dla miłośników obfitszych przystawek proponujemy farfalle z porami i cukinią. Cukinię odnajdziemy także w wielu klasycznych ...

Więcej

Bób i fasola, czyli środek lata

Bób i fasola, czyli środek lata

Fasolka stanowić może ciekawy dodatek do wielu dań kuchni śródziemnomorskiej. FASOLA Z POMIDORAMI I CZOSNKIEM to propozycja na lekką przystawkę lub dodatek do dania głównego. W upalne dni orzeźwi nas JARZYNKA Z CUKINI, której istotnym składnikiem jest zielona fasolka. Nieco ...

Więcej

Strawberry Fields Forever…

Sam smak truskawek narzuca już formę przyrządzanych potraw – wiadomo, będzie na słodko. Dla tych, którzy lubią wykwintne i klasyczne desery polecamy STRAWBERRY ROMANOFF. Tych, którzy gustują w deserach na ciepło skuszą na pewno CIASTECZKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKAMI. Chyba nie ...

Więcej

Wiosenne zupy

Nic dziwnego, że wraz ze zmianami w przyrodzie nasz organizm zaczyna żądać innej diety – mówi nam wyraźniej: mniej i lżej proszę. Na taką okazję idealne są wiosenne zupy. Polecamy tradycyjną botwinkową, koniecznie z jajkiem na twardo oraz szczawiową – ...

Więcej