Szparagi wymagają cierpliwości – początkowo wydają się łagodnym, niemal pozbawionym smaku warzywem. Trzeba spróbować je kilka razy – przygotowane na różne sposoby. A jak ktoś się już w nich rozsmakuje, będzie z tęsknotą wyglądał początku wiosny i pojawienia się tych ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
Wiosenne grillowanie
WARZYWNE SZASZŁYKI oraz GRILLOWANE OSCYPKI to propozycje stosunkowo łatwych w przygotowaniu, a zaskakujących smakiem i dających dużo satysfakcji potraw. Z myślą o posiadaczach nieco większych żołądków 🙂 przygotowaliśmy przepisy na ŁOSOSIA Z RUSZTU i PENNE Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ. Idealnymi dodatkami do ...
Wielkanoc Inaczej
A kto powiedział, że po Świętach, nerwowo zerkając na poziom cholesterolu i liczbę przyswojonych kalorii, trzeba udawać się na kurację odchudzającą? Proponujemy kilka wiosennych przysmaków, które na Wielkanoc nadają się idealnie, a nie sprawią, że licznik wagi gwałtownie się podniesie.Jak ...
PIZZA!!!
Na początku był placek z maki i drożdży, smarowany przyprawionym ziołami sosem pomidorowym i posypany serem, wypiekany w opalanym drewnem piecu. Ta pierwotna wersja nazwana została Margheritą na cześć jednej z włoskich księżniczek. Ta pizza okazała się być doskonała podstawą ...
Może piwo? – no, jasne..!!!
Piwo zwykło się określać jako zupa chmielowa. Nie każdy wie, że istnieje zupa piwna, której smak już dawno docenili nasi zachodni sąsiedzi. Ziemniaki, kapusta kiszona, aromatyczny wywar i kufel piwa tworzą rozgrzewającą potrawę o bardzo oryginalnym smaku. ZUPA PIWNA. ...