Smak pieczeni można poprawić na wiele sposobów. Dla Was wybraliśmy 2 najprostsze i stosowane w naszej kuchni! Smak pieczeni znacznie poprawi wcześniejsze marynowanie mięsa. Będzie też o wiele lepsza jeśli dodasz do niej przyprawę cząber lub przekrojone na pół, ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
Jak podawać i kroić pieczeń?
Jak podać pieczeń, aby zachowała aromat i nie przysporzyła problemów przy krojeniu? Ot cenne rady! KIEDY PODAWAĆ? Pieczeni nie należy podawać na stół od razu po wyjęciu z piekarnika. Każde mięso pieczone powinno po upieczeniu odpocząć około 15 ...
Ile jajek można zjeść tygodniowo?
Nie ma kuchni bez jajek! Ciężko bez nich zrobić dobry placek czy sycące śniadanie (naszym zdaniem). W zasadzie ile jajek tygodniowo można zjeść bez szkody dla zdrowia? Czytaj dalej, szczególnie jeśli masz problemy z cholesterolem, albo krążeniem! Lekarze ...
Witamina K- 4 ważne fakty!
Ruszamy z cyklem witaminowe ABC. Dowiecie się gdzie dana witamina występuje, na co wpływa, jakie są objawy jej nadmiaru i niedoboru. Dzisiaj przed Państwem 4 ważne fakty, dotyczące witaminy K. Występuje w dużych największych ilościach w: ogórkach, kalafiorze, ...
Jak przygotować ŁOSOSIA, aby zachował wszystkie wartości odżywcze?
Najszlachetniejsza z ryb, poza bogatym smakiem posiada wiele cennych witamin i kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3. Jak przygotować łososia, aby zachował wszystkie wartości odżywcze? Smażyć, dusić czy jeść na surowo? Oto 4 cenne rady! Jeśli przygotowujemy potrawę z ...
PIETRUSZKA- 5 ciekawostek kulinarnych
Pietruszka jest ceniona jako roślina lecznicza, świetnie sprawdza się w kuchni, wzmacnia układ trawienny. Oto 5 ciekawostek, które pomogą Wam wyciągnąć z zielonej natki to co najlepsze! Świeżą natkę dodawaj do potraw już po ich ugotowaniu- mocne ...
TUŃCZYK- 8 faktów, które cię zaskoczą!
Tuńczyk to ryba niezwykła. Wyglądem i smakiem przypomina czerwone mięso, ale jest od niego dużo zdrowsza. Czy wiesz, że powinna być jedzona na surowo, aby nie tracić jej najcenniejszych wartości? Oto 8 faktów, które powinniście znać, jeśli lubicie tuńczyka. ...
Jak zrobić idealne ciasto biszkoptowe? 5 porad od cukiernika!
Nie jest prosto zrobić idealne ciasto biszkoptowe. Czasem opadnie, popęka na środku, innym razem wyjdzie nam zakalec. 5 porad od eksperta w wypiekach, aby biszkopt był zawsze wysoki i pulchny! Mąkę pszenną np. tortową i proszek do ...
WITAMINA E- oto 4 rzeczy, które musisz o niej wiedzieć!
Ruszamy z cyklem witaminowe ABC. Dowiecie się gdzie dana witamina występuje, na co wpływa, jakie są objawy jej nadmiaru i niedoboru. Dzisiaj przed Państwem 4 ważne fakty, dotyczące witaminy E. GDZIE WYSTĘPUJE? Witamina E występuje w: olejach ...
ALOES- 4 zastosowania zdrowotne
Jego lecznicze właściwości znała podobno królowa Kleopatra. Dziś aloes stosuje się w przemyśle kosmetycznym, farmaceutycznym i spożywczym. Poznaj jego 4 zastosowania zdrowotne! WYCIĄG ZE ŚWIEŻYCH LIŚCI Wyciąg ze świeżych liści to źródło białka, witamin i soli ...















