Czy wyciśnięta skórka z cytryny nada się jeszcze do czegokolwiek? Zdecydowanie! Oto 3 pomysły jak ją wykorzystać w kuchni! DO ZMYWARKI JAKO ODŚWIEŻACZ ZAPACHU Najzwyczajniej w świecie włóż przekrojoną na pół skórkę z cytryny do koszyczka na sztućce ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
Jak wykorzystać PRZEJRZAŁEGO BANANA? 4 super inspiracje!
Często się zdarza, że banany kupione w sklepie dojrzewają w domu w mig. Czarna skórka wcale nie znaczy, że nie są już zdatne do spożycia. Wręcz przeciwnie! Słodkie i dojrzałe stanowią idealną bazę do wielu przepisów. Sprawdźcie sami! ...
Jak gotować brokuła, aby zachował kolor i smak? 3 wskazówki
Gotowany brokuł szybko traci kolor i po przyrządzeniu wygląda niesmacznie, rozpada się? Oto 3 proste rady, które pozwolą zachować jego zielony kolor i wszystkie właściwości! RADA NUMER 1: Różyczki brokuła wrzucamy na kilka minut do miski z zimną ...
PASZTET – 10 przepisów na różnego rodzaju pasztety wegetariańskie i mięsne
Z racji, że mnóstwo naszych czytelników prosi nas o przepisy na pasztet, postanowiliśmy zebrać w jednym miejscu najlepsze receptury na pasztety, jakie znajdziecie na naszym portalu kulinarnym. Jak zrobić pasztet z cukinii, soczewicy, królika, kaczki, kurczaka lub inny? Teraz już ...
RYŻ -> jego właściwości + 10 najlepszych przepisów na dania z ryżem
RYŻ – skarbnica potasu, magnezu, żelaza i cynku. Dostarcza również witaminy z grupy B, witaminę E i błonnik. Nie zawiera glutenu, za to jest doskonałym źródłem energii. Co można przygotować z ryżu? oto 10 najlepszych przepisów na dania z ryżem, które ...
STUDENCI – oto 10 przepisów na TANI, ale wartościowy obiad
Z racji, że rok akademicki zbliża się wielkimi krokami, przygotowaliśmy dla studentów listę przepisów na tani, ale za to wartościowy obiad. Oto pomysły wprost z portalu www.PalceLizac.pl. Częstujcie się! Tanie danie w 10 minut: kuskus + jarmuż + warzywa ...
4 rady kulinarne, które odmienią TWOJE GOTOWANIE!
Porad kulinarnych nigdy za wiele! Specjalnie dla was wybrałyśmy kilka najbardziej spektakularnych. Ułatwią wam gotowanie! Dajcie znać czy macie swoje ulubione wskazówki kulinarne! Podczas gotowania makaronu, klusek, kopytek do wody wlewamy łyżkę oleju, wtedy z pewnością się nie ...
Jak udekorować OWSIANKĘ? 10 smacznych inspiracji!
Porcja inspiracji na udekorowanie banalnego śniadania jakim jest owsianka. Ale, ale! Jeśli dobrze pokombinujemy to proste śniadanko zamienia się w dzieło sztuki i najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Do dzieła kochani! KOLEJNA INSPIRACJA >>>>>>>>>>>>>>
Kiedy solimy potrawy? Nasze wskazówki
Często zastanawiasz się kiedy właściwie wsypać sól do przygotowywanej zupy czy mięsa? Na początku gotowania, na końcu czy pomiędzy? Oto nasze wskazówki, które raz na zawsze pomogą Ci uporać się z tym problemem! Warzywa strączkowe solimy ...
Właściwości zdrowotne KARDAMONU
Czy wiedzieliście, że kardamon ma właściwości zdrowotne? Przed wami, niektóre z niesamowitych zalet jakie niesie ze sobą dodawanie kardamonu do potraw. IDEALNY PODCZAS GRYPY I PRZEZIĘBIENIA Kardamon przydaje się podczas kataru i przeziębienia– pomaga wówczas odetkać zatkany nos. Wystarczy dodać ...