Oto kilka prostych trików kuchennych, które was zaskoczą. Ryż, mąkę, kasze przechowujemy z liściem laurowym – brak robaków i moli. Sery (żółte, twarde) przechowujemy w płóciennych woreczkach – dłużej zachowują świeżość. CZYTAJ DALEJ >>>
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
Jak obrać krewetki?
Krewetki dają nam szeroki wachlarz smakowych możliwości. Możemy przyrządzać z nich zupy, zapiekać je z czosnkiem, smażyć z dodatkami, grillować. Jednak przygotowanie każdego posiłku zaczynamy od obrania krewetek. Jak to w ogóle zrobić? Z pomocą przychodzi Pascal Brodnicki.
6 sposobów, by urozmaicić Twoją codzienną kawę
Jeżeli jesteście uzależnieni od kawy, te pomysły wam się zdecydowanie spodobają. Podpowiadamy, jak odmienić wasza codzienną dawkę kofeiny! KOLEJNE >>>
Jak obrać pomelo?
Pomelo posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Wzmacnia odporność, kości i stawy, służy sercu. Poleca się je osobom będącym na diecie, ponieważ jest niskokaloryczne. Zobacz, jak obrać pomelo.
TOP 10 pomysłów na NIEDZIELNY OBIAD
Oto 10 ulubionych przepisów na naszej stronie, które doskonale sprawdzą się w takie dni jak dzisiaj. Są szybkie do wykonania i nie trzeba dużo wysiłku, aby je przygotować. A smakują pysznie! KACZKA PIECZONA Z JABŁKIEM – przepis z dawnych ...
10 pomysłów na ŚNIADANIE NA WEEKEND
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – dostarcza nam energii na cały dzień! Warto, by było zdrowe, energetyczne i przede wszystkim smaczne. Przygotowaliśmy dla was inspiracje na dzisiejsze śniadanie. Które wybieracie? KOLEJNE ŚNIADANIE >>>
TOP 10 najlepszych przepisów na ŚNIADANIA
Zawsze o tym przypominamy, więc nic nie zaszkodzi powiedzieć to raz jeszcze. ŚNIADANIE to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Możemy odpuścić sobie kolację lub zjeść małą porcję obiadu, ale nigdy nie rezygnujemy ze śniadania. Jeśli nie mamy zbyt wiele czasu, ...
Jak ugotować komosę ryżową czyli QUINOA
QUINOA czyli komosa ryżowa jest bogata w pełnowartościowe białko, zawiera zdrowe kwasy tłuszczowe, witaminy i składniki mineralne. Cechuje się właściwościami antyoksydacyjnymi oraz antynowotworowymi. Jak ugotować komosę ryżową? Zobacz! JAK UGOTOWAĆ QUINOA? Przed ugotowaniem dokładnie płuczemy ziarna na sitku. Potrzebujemy porcji ...
+10 pomysłów na BLAT KUCHENNY
Wybór blatu kuchennego to bardzo ważna decyzja. Źle dobrany materiał już po pierwszym roku użytkowania da o sobie znać. Odpowiedni i dobrej jakości powinien być odporny na wilgoć, wysoką temperaturę, środki czyszczące, obciążenia i uszkodzenia mechaniczne, a także musi być wygodny ...
Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów
Żurawina to duża dawka witamin! Szklanka owoców dostarcza 3,2 g błonnika, ma 30 mg witaminy C, witaminę B1 i B2, sole mineralne: wapń, fosfor, miedź i jod, garbniki, taniny oraz kwas cytrynowy i jabłkowy! Warto wykorzystać ją w swoich daniach. I wbrew pozorom pasuje nie ...